Uczestnicy w ramach przygotowań do Treningu kulinarnego, po spisaniu listy zakupów, udali się do sklepu po niezbędne składniki do zrobienia zaplanowanych wcześniej potraw . Po powrocie zaczęli oczywiście od schowania produktów, a następnie, przy wsparciu terapeuty, zabrali się za gotowanie.
W menu na bieżący tydzień były: zupa grzybowa, do której użyliśmy suszonych grzybów, które zbieraliśmy podczas naszych leśnych wypraw; ryż z piersią z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, przy okazji przygotowywania tego dania Uczestnicy zapoznali się z niecodzienną metodą podawania ryżu za pomocą foremki; kaszanka z cebulką a na deser własnoręcznie wykonane chałki z kruszonką; zupa pomidorowa z ryżem; naleśniki z twarogiem i kremem czekoladowym. W czasie Treningu, oprócz gotowania i nauki obsługi sprzętów kuchennych, uczestnicy uczą się również prawidłowego utrzymania porządku w kuchni.







