Udział w festynie

Ostatnia niedziela była dla części naszych Uczestników wyjątkowa, wzięliśmy bowiem udział w wydarzeniu organizowanym przez Żuławskiego Ośrodek Kultury, pt. „Tańce, hulanki, swawole”. Na odwiedzajacych czekało wiele atrakcji a jedną z nich był pokaz i warsztaty ceramiczne, które poprowadziła nasza dobra znajoma Pani Magda z Ceramika z Kącika. Teatr Wagabunda, zabrał nas w świat „Starej Zagrody”, interaktywnej instalacji teatralnej. A na Targu Rzemiosł Różnych mogliśmy kupić drobną pamiątkę od lokalnych twórców. Duże wrażenie zrobił na nas pokaz kulinarny Pascala Brodnickiego. Nasi Uczestnicy byli bardzo aktywni i chętnie udzielali odpowiedzi na pytania zadawane przez prowadzącego. Po przerwie, podczas której wybraliśmy sie na lody, mogliśmy spróbować sałatki przygotowanej przez kucharza. Braliśmy również udział w rożnych grach i zabawach. Równie przyjemne były tego dnia atrakcje muzyczne – Kapela Osadnicza pod wodzą Tomasza Stroynowskiego, w skład której wchodzą lokalni muzycy oraz koncert Kapeli ze Wsi Warszawa, znanego i zasłużonego polskiego zespołu z gatunku world music. Udział w wydarzeniu został zorganizowany w ramach projektu PFRON ” Więcej mnie”.