RODO

Od 25 maja 2018 r. obowiązują nowe unijne przepisy, wprowadzające spójne zasady ochrony danych osobowych w Unii Europejskiej, tzw. rozporządzenie RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Administratorem Państwa danych osobowych jest

Fundacja WRÓC, Jantar ul. Gdańska 1, 82-103 Stegna, NIP 5791982343, REGON 192778182.

W sprawach, dotyczących Państwa danych osobowych prosimy kontaktować się mailowo pod adresem biuro@fundacjawroc.pl , telefonicznie pod numerem:  55 247 90 13 lub korespondencyjnie, poprzez skierowanie pisma w sprawie danych osobowych na adres Administratora.

Fundacja WRÓĆ przetwarza następujące dane osobowe

• imię
  • nazwisko
  • adres e-mail
  • numer telefonu

Państwa dane pozyskujemy bezpośrednio od Państwa

• w wyniku skierowania do nas informacji (zapytania) poprzez formularz kontaktowy na stronie internetowej,

Dane osobowe są przetwarzane w celu

• uzyskania informacji poprzez formularz kontaktowy
  • odpowiedzi na zapytanie skierowane pytanie poprzez formularz kontaktowy

Dane osobowe będą przetwarzane do czasu wycofania zgody na ich przetwarzanie lub do czasu ich usunięcia.

W stosunku do swoich danych mają Państwo następujące prawa:

• prawo dostępu do swoich danych osobowych i uzyskania ich kopii – art. 15 RODO,
  • prawo do sprostowania, poprawiania, uzupełniania danych osobowych – art. 16 RODO,
  • prawo do usunięcia danych osobowych – art. 17 RODO,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych – art. 18 RODO,
  • prawo do przenoszenia swoich danych osobowych przetwarzanych w sposób zautomatyzowany na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a lub b RODO – art. 20 RODO,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. e lub f RODO – art. 21 RODO,
  • prawo do cofnięcia w każdym czasie zgody na przetwarzanie danych, w przypadku, kiedy przetwarzanie danych odbywa się na podstawie udzielonej zgody, bez względu na legalność tego przetwarzania dokonanego przed cofnięciem zgody,
  • prawo do wniesienia skargi w przypadku uznania, że przetwarzanie danych narusza RODO.

Organem właściwym do rozpatrywania skargi jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa

Informacja o dobrowolności podawania danych osobowych

Poza przypadkami określonymi w przepisach, podanie przez Państwa danych osobowych ma charakter dobrowolny, jednakże ich nie podanie skutkuje brakiem możliwości realizacji oczekiwanej przez Państwa usługi.

Informacja o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji

Podejmowane wobec Państwa przez administratora decyzje nie będą się opierały wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu.