Centrum Rekreacji RC

Oferta Centrum Rekreacji RC może być atrakcyjna dla różnorodnych odbiorców – bez względu na wiek, płeć, wykształcenie czy stan zdrowia. Poprzez nią chcemy kształtować umiejętności psychoruchowe osób niepełnosprawnych, prowadzić edukację na rzecz bezpieczeństwa w ruchu drogowym, uczyć podejmowania decyzji, współpracy, rywalizacji, osiągania celów.

Niezależnie od tego, czy celem spotkania w Centrum Rekreacji RC jest terapia osób z niepełnosprawnością, edukacja dzieci i młodzieży, spotkanie integracyjne pracowników czy też rodzinny relaks, każdy znajdzie w nim sposobność rozwiązywania różnorodnych zadań, spotkania z nowoczesnymi technologiami w atmosferze rozrywki i powrotu do dziecięcych zabaw.

W realistycznej scenerii nowoczesnej zabudowy miejskiej, zawierającej budynki mieszkalne i użytkowe, punkty gastronomiczne, handlowe i usługowe; z różnorodnymi ciągami komunikacyjnymi, a także sąsiadującego z miasteczkiem placu budowy oraz na torze driftowym poruszają się pojazdy budowlane, samochody specjalne, pojazdy osobowe, wyścigowe i terenowe. Uczestnicy mają możliwość wyboru zarówno pojazdu, który będą pilotować jak i zadania, jakie podczas pobytu w Centrum Rekreacji RC zechcą rozwiązać.

Aktualnie ekspozycja Centrum Rekreacji RC dostępna jest w Gdańsku, FUN ARENA, ul. Pokoleń Lechii Gdańsk 1,  codziennie od 10 do 22. Zapraszamy.

Planeta RCPowrót